De markt van Bree is de gezelligste van Limburg.

Op 9 mei 2017

In het centrum van Bree wordt hard gewerkt om een mooi en modern straatbeeld te creëren. De wekelijkse markt, maar ook de kermis en andere evenementen krijgen mooie plaatsen toebedeeld. Hiervoor is er tussen de marktkooplieden, handelaars en het stadsbestuur van Bree bekeken hoe dit aan te passen is. Er komen in principe twee marktlussen.

De marktkramers die nu nog in de Kloosterpoort en op het Stadsplein staan verhuizen eind 2017 naar de nieuwe zone op de Grauwe Torenwal (binnenzijde). De overige marktkramen blijven op hun oude vertrouwde plaats staan. Met deze kleine aanpassing creërt het stadsbestuur van Bree mooie, aaneensluitende wandellussen en vermijden ze lege plekjes op de vrijdagmarkt wanneer de Grauwe Torenwal af zal zijn (eind 2017).

De werken in de Grauwe Torenwal zitten op schema. Het Stadsbestuur streeft er dan ook naar om met de Sinterklaasmarkt de nieuwe marktzone feestelijk in gebruik te nemen. De marktkramers die op de Kloosterpoort (tussen de bib en de Grote Ring) stonden, komen met de Sinterklaasmarkt op de Stationswal en/of op het Stadsplein mooi geconcentreerd rond en in het centrum te staan.

De kermis zal vanaf 2018 ook de nieuwe zone op de Grauwe Torenwal innemen. Op de Ter Rivierenwal staat vanaf dan geen kermis meer, maar in het centrum verandert er niets.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is